Nog twee weken en dan gaat de Mobiliteitsbattle Twente 2017 van start. Vanaf 6 juni gaat ABN Amro de strijd aan tegen zes Twentse tegenstanders en na de eerste instructiebijeenkomst deze week zijn alle teamleden klaar voor de uitdaging.  

Andere bedrijven helpen verduurzamen

Dat ABN Amro ervoor heeft gekozen om mee te doen aan de Mobiliteitsbattle, is geen hele grote verrassing. Het bedrijf is al continu bezig met duurzaamheid en het verkleinen van haar eigen CO2-footprint. Jarno Luttikhuis, Manager Grootbedrijf van ABN Amro: “De ervaring en verdere bewustwording die wordt opgedaan door deel te nemen aan deze Mobiliteitsbattle is een belangrijke motivatie voor ons om deel te nemen’’. Met de kennis die de deelnemers opdoen, kunnen ze ook klanten stimuleren om te verduurzamen.

Wedstrijdelement

Duurzaam gedrag stimuleren is voor ABN Amro de belangrijkste reden om mee te doen aan de Battle, maar het wedstrijdelement dat daaraan verbonden is, maakt het natuurlijk nog uitdagender. Het team gaat voor winst. Hoe ze dat kunnen bereiken, werd deze week tijdens de instructiebijeenkomst uitgelegd door Sander Zondervan, duurzaamheidsadviseur van Zienergie. Hij legde uit wat zuinig rijden nu écht betekent en  wat de belangrijkste tips zijn om brandstof te besparen.

Proefdraaien

Naast een uitgebreide uitleg over de Mobiliteitsbattle werden ook de Ecoboxen alvast geïnstalleerd. Dat betekent dat de deelnemers de komende twee weken kunnen ‘proefdraaien’. De Ecobox registreert nu namelijk al het rijgedrag. Zo kunnen de deelnemers voorafgaand aan de Battle alvast hun rijgewoontes analyseren. Vanaf 6 juni tellen de gegevens daadwerkelijk mee en begint de echte strijd, maar het team van ABN Amro verschijnt op deze manier in ieder geval goed voorbereid aan de startlijn!

De Mobiliteitsbattle Twente wordt door Zienergie uitgevoerd en vindt plaats in opdracht van Twente Mobiel.

By |2018-08-20T10:49:31+01:0023 mei 2017|Nieuws|

About the Author: