Onder het genot van een ontbijt kwamen op 1 maart de teamleiders en directies van de deelnemende werkgevers aan de Mobiliteitsbattle Twente bij elkaar.

Bolscher, Landschap Overijssel, Twence, Trebbe en Morssinkhof Groep gaan met teams van 10 deelnemers gedurende 4 maanden onderling de strijd aan.

Doel is om zoveel mogelijk brandstof te besparen en de spits te mijden. Deelnemers kunnen punten verdienen door minder hard op te trekken en te remmen en buiten de spits te reizen of de auto helemaal te laten staan. De organisatie die de beste score behaalt, wint de Mobiliteitsbattle 2018.

v.l.n.r.: Bernhard Scholing (Zienergie), Jurgen Oosterwijk (Vleesbedrijf Bolscher), Eibert Jongsma (Landschap Overijssel), Egon Schreven (Twence), Cor Boomars (Twence), Jos Roesthuis (Trebbe Groep), Ron van der Velpen (Trebbe Bouw), Sander Zondervan (Zienergie)

Egon Schreven, veiligheidskundige van Twence licht toe: ‘Als Partner van Twente Mobiel kijken we wel acties bij ons passen, deze battle past perfect in ons beleid om grondstoffen te besparen en de gezondheid van onze werknemers te bevorderen, we hebben zelf al een slogan ‘Yes we can win’.

Eibert Jongsma, afdelingshoofd van Landelijk Overijssel: ‘Met 60 medewerkers en 7.000 vrijwilligers maken we veel kilometers, onze Energie visie is een prima kapstok om deze battle aan op te hangen. We verwachten dat de voorbeeldfunctie van ons team meer medewerkers zal aanzetten tot duurzamer gedrag’.

Vanuit Bolscher wordt door Jurgen Oosterwijk (CO2 manager) toegelicht: ‘We hebben als doel in 2020 50% CO2, te realiseren met veel dieselbusjes zien we dit als een kans brandstof te besparen en minder uitstoot te veroorzaken. We zien ons team ook als een voorbeeld voor andere werknemers’

 Morssinkhof Groep is als producent van betonproducten al jaren bezig met het verduurzamen van haar producten en het reduceren van energie- en brandstofverbruik. “Deelname aan de Mobiliteitsbattle Twente sluit hier goed bij aan, zeker gezien onze binding met de regio Twente”, aldus product- en procesmanager Geert Morssinkhof.

Trebbe Groep heeft veel zakelijke ritten naar klanten en tussen vestigingen. ‘Met de CO2 Prestatieladder hebben we  een stap gemaakt van trede 3 naar 4 en we willen nu doorpakken naar nog meer effect’ zo geeft KAM manager Jos Roesthuis aan. Vol zelfvertrouwen voegt hij daar aan toe: ‘Jullie kunnen de beker alvast gaan oppoetsen en onze naam er in laten graveren’. Kortom de battle is vanochtend tijdens het ontbijt al wel een beetje begonnen.

By |2018-08-20T10:49:29+01:002 maart 2018|Nieuws|

About the Author: