Dation deelnemer Mobiliteitsbattle TwenteDation, softwareleverancier voor rijscholen, doet mee aan de Mobiliteitsbattle Twente. Vanaf 6 juni zet het bedrijf zich vier maanden lang in om ‘groen’ te rijden. Met de ervaringen wil Dation haar klanten nog beter voorzien in toekomstgerichte oplossingen in de mobiliteitswereld.

Over Dation

Eigenlijk is er binnen de Mobiliteitsbattle geen enkel bedrijf zo thuis in ‘rijden’ als Dation. Dation is namelijk een bedrijf dat al ruim tien jaar leverancier is in softwareoplossingen voor rijscholen. Door middel van slimme innovaties helpt het bedrijf rij-opleiders om gezamenlijk de kwaliteit in de branche te vergroten. Daarmee wil Dation ervoor zorgen dat beginnend bestuurders veilig en verantwoord de weg op gaan. Volgens algemeen directeur Wouter Eijkelenkamp gaat dat hand in hand met groen en ecologisch rijgedrag. De Mobiliteitsbattle sluit daar goed op aan. Toen het bedrijf mee kon doen in de Twentse strijd, was de keus dus ook snel gemaakt.

Toekomstgericht

Door deel te nemen aan de Battle, willen de deelnemers de kans krijgen om zelf nog beter te ervaren wat er bij zuinig, veilig en ecologisch rijden komt kijken. Wouter Eijkelenkamp: ,,Wij hopen met de ervaringen uit de Mobiliteitsbattle onze klanten nog beter te voorzien in toekomstgerichte oplossingen en in de mobiliteitswereld.’’

Instructiebijeenkomst

Net als de andere deelnemende teams, was ook Dation aanwezig bij een instructiebijeenkomst. Allereerst werd door duurzaamheidsadviseurs van Zienergie uitleg gegeven over de inhoud van de Battle. Daarna werd in alle auto’s de zogeheten Ecobox geïnstalleerd: een kastje dat het rijgedrag van de deelnemers registreert. Zo wordt inzichtelijke gemaakt of er bijvoorbeeld te hard wordt opgetrokken of dat de bestuurder in een te hoog toerental rijdt. De installatie was voor de softwaredeskundigen van Dation geen enkel probleem en ook met het enthousiasme zit het helemaal goed. Dation is klaar voor strijd!

By |2018-08-20T10:49:31+01:002 juni 2017|Nieuws|

About the Author: