De eerste maand zit erop! De strijd om brandstof te besparen en spits te mijden is erg spannend. De deelnemende teams van ABN Amro, Universiteit Twente, Ambiq, EnerDeCo, Natuurmonumenten en Dation zijn in de eerste week van juni gestart. Het is nu een maand later en de eerste tussenstand laat zien dat de teams ontzettend dicht bij elkaar zitten. 

De Mobiliteitsbattle, georganiseerd door Twente Mobiel en Zienergie, is gericht op brandstofbesparing en minder spitsdrukte op de Twentse wegen. In totaal doen er zestig deelnemers mee. Zij worden vier maanden lang gemonitord. Na iedere maand wordt een periodewinnaar bekendgemaakt. In oktober wordt duidelijk wie zich ‘Winnaar Mobiliteitsbattle Twente 2017’ mag noemen.

Maandwinnaar Mobiliteitsbattle

Met een neuslengte voorsprong staat het adviesbureau EnerDeCo aan de leiding. Op de voet gevolgd door Natuurmonumenten! EnerDeCo heeft de eerste plek met name bewerkstelligt door veilig en zuinig rijgedrag. Op dat onderdeel was het bedrijf uit Borne dan ook de beste. Bij het onderdeel spitsmijden werd het best gepresteerd door ABN Amro. Bovendien werd bij dit bedrijf ook de beste individuele score behaald.

Belangrijkste verbeterpunt

In totaal worden de deelnemers op zeven indicatoren gemonitord en beoordeeld. Wat uit de eerste maandrapportage het belangrijkste verbeterpunt blijkt te zijn? Gelijkmatig optrekken. Bij dit onderdeel scoorden de deelnemers gemiddeld een 5,7. Daarentegen blijken de meeste deelnemers zich wel netjes aan de maximale snelheid te houden. Hierop werd door alle teams het best gescoord.

Beter Benutten

De Mobiliteitsbattle wordt georganiseerd in het kader van het programma Beter Benutten. Een programma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het wordt uitgevoerd door Twente Mobiel (onderdeel van Provincie Overijssel) en heeft als doel een goede bereikbaarheid van de Twentse regio te realiseren. Na de succesvolle eerste resultaten, lijkt de Mobiliteitsbattle daar goed aan bij te dragen!

By |2017-07-07T12:57:21+01:007 juli 2017|Nieuws|

About the Author: