Vorige week werd bekend dat van de deelnemende teams Natuurmonumenten het best heeft gepresteerd in juli. Er is echter ook een ‘strijd binnen de strijd’, namelijk die tussen de individuele deelnemers onderling. Waar vorige maand een medewerker van ABN-AMRO met een heuse Mobiliteitsbattle-taart aan de haal ging, is het deze keer de beurt aan Jeroen Wevers van zorgorganisatie Ambiq. Een interview.

De vorige periodekampioen vertelde dat hij weer voor de winst zou gaan. Toch heb jij hem deze maand overtroffen met een score van maar liefst 9,4! Vertel eens, wat is je geheim?
Ik zie de battle als een spel en als ik een spel speel, dan wil ik die het liefst ook winnen. Ik probeer dus mijn rijgedrag aan te passen en waar mogelijk de spits te mijden. Zelfs pak ik af en toe de fiets ook al is fietsen zeker niet mijn hobby.

Went het aanpassen van je rijgedrag naarmate je langer meedoet?
Ik ben nu redelijk gewend aan het nieuwe rijden en ik merk ook dat deze manier van rijden mij meer rust oplevert. Ik zit relaxter achter het stuur.

Wat vind je het lastigste? Waar wil je je de komende tijd op gaan richten?
Het lastigst vind ik de andere weggebruikers die toch snel langs mij willen of toch sneller willen optrekken bij een stoplicht. Mensen met haast, die dan gaan bumperkleven of op een andere manier laten merken dat ze langs je willen. Grappig genoeg sta je dan vaak een paar stoplichten verder weer achter deze personen.

Wat vindt jouw omgeving ervan dat je meedoet aan de Battle? Heb je het er met hen over?
Mijn gezin, vrienden en collega’s zijn zeker op de hoogte van mijn deelname en vragen geregeld naar mijn prestaties. Ook heb ik sommigen de applicatie met de resultaten laten zien. Mensen in mijn omgeving zijn enthousiast en vinden het een leuke battle.

Wat is jouw tip voor de rest van de deelnemende teams?
Binnen de applicatie kan je zien waar je events (strafpunten) zijn geweest. Zo had ik een bocht die ik meerdere malen te hard nam, waarvan ik nu weet dat ik daar moet oppassen.

De Mobiliteitsbattle Twente duurt nog tot en met 30 september 2017. Zowel het beste team als de beste individuele deelnemer ontvangen op een feestelijke prijsuitreiking in oktober een prijs. Houd de website goed in de gaten voor updates over scores en andere wetenswaardigheden!

By |2018-08-20T10:49:30+01:0018 augustus 2017|Nieuws|

About the Author: