De Mobiliteitsbattle is een strijd tussen bedrijven uit de regio Twente, maar iedere maand is er ook een prijs voor de beste individuele deelnemers. Deze strijd is in april gewonnen door Jordy Groot van Morssinkhof Groep. Met een vrijwel perfecte score op rijgedrag scoorde hij een 9,7 als maandcijfer, gefeliciteerd! Voor deze mooie score verrasten wij hem met een lekkere slagroomtaart!

Jordi Groot (Morssinkhof Groep) ontvangt de taart van Rob Soeters, projectleider Twente Mobiel (rechts)

Je had een bijna perfecte score, een 9,7! Moet je er heel bewust op letten tijdens het rijden?
‘Ja, daar moet je heel bewust mee omgaan. Niet alleen maar met het rijden, maar ook alles er omheen.’

Wat bedoel je met alles er om heen?
‘Voor mijn werk ben ik veel onderweg. Ik heb mijn afspraken vooral in het westen en Noord-Holland. Ik maak dus veel kilometers. Ik was sowieso al niet iemand die gehaast of te hard reed. Bekeuringen zijn gewoon voor mijn eigen rekening, dus daar zit ik niet op te wachten natuurlijk. Maar ik rijd ook meestal op de rechter rijbaan, tussen de vrachtwagens. Doordat ik onderweg regelmatig telefoneer, kies ik er bewust voor om rechts te blijven rijden. Ik hoef daardoor niet onnodig veel op te trekken of abrupt te remmen, wat je wel vaak moet als je links rijdt.’

De bewustwording zat bij jou niet alleen in het rijden. Kun je dat uitleggen?
‘Het rijden is natuurlijk een belangrijk onderdeel, maar in mijn werk is het plannen van mijn afspraken ook cruciaal. En dan gaat het vooral om de tijd die ik inplan tussen mijn afspraken in. Als ik te weinig tijd neem tussen mijn afspraken, dan ga ik toch gehaaster rijden. Daar houd ik nu heel bewust rekening mee. En dan gaat het misschien maar om 10 minuten extra tijd die ik inplan. Maar die zorgen er wel voor dat ik mijn afspraken goed kan afronden, rustig onderweg kan gaan naar mijn volgende afspraak en die ook weer goed kan voorbereiden!’

Wat levert die bewusterplanning jou op?
‘Ik ben veel meer ontspannen, doordat ik me niet hoef te haasten tussen mijn afspraken in. Het is ook gewoon part of my job dat ik veel onderweg ben, dus daar stel ik me ook op in. En ik ben liever ’s avonds iets later thuis met een ontspannen gevoel dan dat ik vroeger thuis ben met een gehaast gevoel.’

Je had op bijna alle onderdelen een 10, dat is heel knap!
‘Ja, behalve op spitsmijdingen scoorde ik lager. Maar dat is in mijn werk ook heel lastig. Ik heb mijn afspraken verspreid over de hele dag, vooral in het westen. Ik probeer het wel zo te plannen dat ik de afspraken het dichtst bij huis aan het einde van de dag heb. Maar dat lukt niet altijd, waardoor ik toch wel regelmatig in de spits terecht kom.’

Hoe leeft de battle onder jouw collega’s?
‘Je merkt wel dat we elkaar in de gaten houden en aanspreken op de scores die we gehaald hebben. Die onderlinge competitie is erg leuk. Vorige week werd ik al aangesproken door een collega die zich afvroeg hoe ik het voor elkaar kreeg om zo goed te scoren. Ik heb haar toen ook gezegd dat het een kwestie is van goed rijden en vooral ook goed plannen!’

By |2018-08-20T10:49:29+01:0011 juni 2018|Nieuws|

About the Author: