De laatste maand van de Mobiliteitsbattle Twente is ingegaan en de teams maken zich op voor een spannend slot. Zowel bij de teams als de individuele deelnemers was er namelijk sprake van een winnaar die nog niet eerder bovenaan stond. Wie trekt er aan het langste eind? Na 30 september weten we het.

Maandwinnaar Mobiliteitsbattle

Universiteit Twente is het best presterende team van de maand augustus, met een mooie score van 8,3. Opvallend hier aan is dat zij zich met bijna een punt verbeterd hebben ten opzichte van juli. De Universiteit heeft haar eerste plek voornamelijk te danken aan efficiënt rijgedrag. Op de tweede plek van augustus staat Natuurmonumenten, dat uitblonk op het vlak van spitsmijden en verminderen autokilometers. De beste individuele deelnemer komt ook van Universiteit Twente, die met maar liefst een 9,5 een recordscore neerzette.

Rustig aan op de snelweg

In totaal worden de deelnemers op zeven indicatoren gemonitord en beoordeeld. In augustus is gebleken dat de deelnemers het best presteren op de indicator ‘l130 km/u’, met een 8,6. Dit betekent dat de meeste deelnemers zich aan de snelheid houden op de snelweg.. Het belangrijkste aandachtspunt blijft voor veel deelnemers het overmatig versnellen.

Minder drukte op Twentse wegen

De Mobiliteitsbattle, georganiseerd door Twente Mobiel en Zienergie, is gericht op brandstofbesparing en minder spitsdrukte op de Twentse wegen. In totaal doen er zestig deelnemers mee. Zij worden vier maanden lang gemonitord. Na iedere maand wordt een periodekampioen bekendgemaakt. In oktober wordt duidelijk wie zich ‘Winnaar Mobiliteitsbattle Twente 2017’ mag noemen.

Beter Benutten

De Mobiliteitsbattle wordt georganiseerd in het kader van het programma Beter Benutten. Dit programma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft als doel een goede bereikbaarheid van de Twentse regio te realiseren. Na de succesvolle eerste resultaten, lijkt de Mobiliteitsbattle daar goed aan bij te dragen!

By |2018-08-20T10:49:30+01:008 september 2017|Nieuws|

About the Author: