Het einde van de Mobiliteitsbattle Twente komt in zicht. Vorige week werd al bekend dat Universiteit Twente het best presterende team van augustus was. Daar hield het echter niet mee op: ook de individuele periodekampioen komt uit het team van de UT. In dit artikel vertelt maandwinnaar Henk Hobbelink over zijn ervaringen. Zijn advies? Je vooral niet laten opjagen.

Met een score van maar liefst 9,5 heb je de beste maandscore tot nu toe. Vertel eens, wat is je geheim?
Rustig rijden en je vooral niet op laten jagen door mede-weggebruikers of door de mensen die bij je in de auto zitten.

Je laat een duidelijke stijgende lijn zien. Met een 7,7 in juni, een 8,1 in juli en nu in augustus een 9,5. Merk je dat je het duurzaam rijden steeds beter onder de knie krijgt?
Zeker! Het nieuwe rijden begint er langzaam in te slijten. Ik merk aan mezelf dat ik rustiger op de plaats van bestemming aankom.

Wat vind je het lastigste? Waar wil je je de komende tijd op gaan richten?
De bochten naar rechts. Dat blijft de komende tijd een belangrijk aandachtspunt voor mij.

Wat vindt jouw omgeving ervan dat je meedoet aan de Mobiliteitsbattle? Heb je het er met hen over?
Zeer zeker. De meesten vinden het vreemd en begrijpen het niet of willen het misschien ook niet begrijpen. Ik merk wel dat de duurzaamheidsgedachte bij veel mensen niet of nauwelijks (nog) leeft. Ook als ik uitleg dat ik met 60 liter benzine nu ruim 950 kilometer af kan leggen in plaats van 800 en dat ik daardoor ook rustiger en toleranter ben geworden in het verkeer, begrijpen ze mijn ‘Battle-deelname’ niet. Maar als ik uitleg dat ik per tank € 15,- bespaar, wek ik echter wel interesse en willen mensen weten hoe ik dat doe. Kortom, bij heel veel mensen regeert geld duidelijk boven duurzaamheid. Een schone taak voor onder andere de overheid om daar wat meer balans in te brengen. Daarbij kan ik adviseren om te beginnen bij de jongste generatie op de basisschool, want veel van de huidige generaties zijn wat betreft milieu en duurzaamheid toch al verpest.

Wat is jouw tip voor de rest van de deelnemende teams?
Haha, blijven doorrijden zoals jullie nu doen. Dan wint de UT de Mobiliteitsbattle!

Of de andere teams zich er inderdaad zo gemakkelijk vanaf maken, is sterk de vraag. Nu de Battle op zijn einde loopt, is het strijdgevoel extra goed merkbaar bij de organisatie. De Mobiliteitsbattle Twente duurt nog tot en met 30 september 2017. Daarna volgt een feestelijke prijsuitreiking. Daarbij ontvangt zowel het beste team als de beste individuele deelnemer een prijs. Houd de website goed in de gaten voor meer informatie!

By |2018-08-20T10:49:30+01:0013 september 2017|Nieuws|

About the Author: