Een veel gehoorde motivatie om niet aan de slag te gaan met mobiliteit binnen de organisatie is “té duur en té ingewikkeld”. Zullen we eens wat drempels wegnemen? Voor u het weet bespaart ook uw organisatie kosten op mobiliteit.

Mobiliteitsbattle te duur? We gaan juist besparen!

Hoewel door een bijdrage van Twente Mobiel de eigen bijdrage van € 2.500 al relatief laag is, wordt dit vaak nog wel  als drempel gezien om mee te doen. We leggen u uit waaraan dit bedrag wordt besteed. Allereerst zijn er natuurlijk de technische kosten. Zo wordt in iedere deelnemende auto een kastje, een zogenaamde connector, geplaatst die het rijgedrag en het spits rijden registreert. Hierdoor wordt waardevolle informatie verzameld en geeft het u de inzichten die u als organisatie nodig hebt om daadwerkelijk te gaan besparen. Zo wordt er gemiddeld 10% bespaart op brandstof en CO2 emissies. Dit komt neer op een bedrag van € 5.000 per jaar. Met andere woorden: uw investering hebt u tijdens de Mobiliteitsbattle al terugverdiend en de jaren die volgen bespaart u die kosten juist. Dan hebben we nog niet eens gesproken over de tijdsbesparing door het vermijden van de spits. Door het vermijden van knelpunten en het slim kiezen van mobiliteit wordt bespaard op reistijd en wordt de effectieve werktijd vergroot. Bij een tijdswinst van 5 minuten effectieve werktijd per dag, 10 deelnemers binnen uw bedrijf en een kostprijs van de werknemer van € 80,- per uur, levert dit maar liefst een besparing op van € 15.000,- op jaarbasis.

Mobiliteitsbattle ingewikkeld? Het lijkt simpel. En dat is het ook!

Laten we het simpel houden. Dit is wat er van uw organisatie verwacht wordt:

  • Deelnemers vullen eenmalig een vragenformulier in.
  • U stelt een teamcaptain aan.
  • Deelnemers doen mee aan de startbijeenkomst voor alle instructies en laten de connector plaatsen.
  • Tussentijds vult de deelnemer korte enquêtes zodat de data geanalyseerd kan worden.

Verder wordt u als organisatie maximaal ontzorgd. Het rijgedrag wordt automatisch geregistreerd en in overzichtelijke reportages aan u beschikbaar gesteld. U ziet dus precies waar u op bespaart en waar de uitdagingen liggen. Dé handvatten waarmee u de veranderslag binnen uw organisatie kunt maken.

Bent u overtuigd?

Gaat u ook kosten besparen op mobiliteit? Ga de strijd aan met andere bedrijven uit Twente. Neem contact met ons op via 038 – 853 13 95 of stuur een e-mail naar info@zienergie.nl.

By |2017-02-09T17:17:15+01:006 februari 2017|Geen categorie, Nieuws|