De Mobiliteitsbattle Twente is nu twee weken onderweg. De spanning is om te snijden! De maand juli heeft namelijk opnieuw mooie resultaten opgeleverd. Ten opzichte van juni hebben de teams zich als groep zeker verbeterd. Het team van Natuurmonumenten deed dat het beste en is daarmee periodekampioen van de maand. Het verschil was echter klein: alle teams bevinden zich binnen een punt van elkaar.

Team Natuurmonumenten Mobiliteitsbattle Twente

Maandwinnaar Mobiliteitsbattle

Natuurmonumenten heeft de eerste plek met name behaald door veilig en zuinig te rijden. Op de tweede plek staat ABN Amro. Dit team blonk juist uit in het spitsmijden en verminderen van de autokilometers. Ambiq levert deze maand de beste individuele deelnemer, met een hoge score van 9,4.

Op twee wielen door de bocht?

In totaal worden de deelnemers op zeven indicatoren gemonitord en beoordeeld. In juli is gebleken dat de deelnemers het best presteren op de indicator ‘linkerbocht’. Daarop scoorden ze een 8,2. Dit betekent dat veel deelnemers op gelijkmatige snelheid door de linkerbocht gaan. Bij de rechterbocht ligt deze score iets lager. Het belangrijkste aandachtspunt blijft voor veel deelnemers het overmatig versnellen.

Minder drukte op Twentse wegen

De Mobiliteitsbattle, georganiseerd door Twente Mobiel en Zienergie, is gericht op brandstofbesparing en minder spitsdrukte op de Twentse wegen. In totaal doen er zestig deelnemers mee aan de Battle. Zij worden vier maanden lang gemonitord. Na iedere maand wordt een periodekampioen bekendgemaakt. In oktober wordt duidelijk wie zich ‘Winnaar Mobiliteitsbattle Twente 2017’ mag noemen.

Beter Benutten

De Mobiliteitsbattle wordt georganiseerd in het kader van het programma Beter Benutten. Dit programma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft als doel een goede bereikbaarheid van de Twentse regio te realiseren. Na de succesvolle eerste resultaten, lijkt de Mobiliteitsbattle daar goed aan bij te dragen!

By |2018-08-20T10:49:30+01:008 augustus 2017|Nieuws|

About the Author: