Natuurmonumenten Twente doet ook mee aan de Mobiliteitsbattle Twente 2017! Zij gaan in de komende periode de strijd aan, met onder andere Universiteit Twente en ABN AMRO, om de grootste brandstofbesparing op hun wagenpark te behalen. Het doel van de Mobiliteitsbattle is om in vier maanden tijd, te verduurzamen op reis- en rijgedrag. Dit doen de deelnemende bedrijven in wedstrijdvorm, zowel in teams als individueel. Wie het meeste brandstof weet te besparen door bijvoorbeeld spits te mijden, de auto te laten staan en het rijgedrag positief aan te passen, wint de hoofdprijs.

Verkleinen van de klimaatafdruk

Voor Natuurmonumenten is het vanzelfsprekend om naar duurzaamheid te streven, in alles wat zij doen. Zij proberen hun klimaatafdruk zo klein mogelijk te houden; gebouwen van Natuurmonumenten worden vrijwel allemaal verwarmd met biogas, zij maken veel gebruik van gerecyclede producten en een deel van hun wagenpark rijdt al elektrisch of op biogas. “Onze deelname aan de Mobiliteitsbattle is een volgende stap in de richting van het verkleinen van onze klimaatafdruk. Als medewerkers zich meer bewust worden van de impact die hun rijgedrag heeft op de duurzaamheid van onze organisatie, zal dit bijdragen aan een vermindering van kosten en van onze CO2 uitstoot”, aldus Eric Vogel, duurzaamheidscoördinator bij Natuurmonumenten.

Mobiliteitsbattle: regionaal initiatief

De Mobiliteitsbattle Twente is een initiatief van Twente Mobiel en wordt uitgevoerd door Zienergie. In totaal zullen tien werkgevers tegen elkaar strijden om mooie prijzen. Per bedrijf doen tien medewerkers mee. De battle start op 1 mei en loopt tot en met 1 september. In september worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Ook meedoen?

Wilt u ook kosten besparen op mobiliteit én op een ludieke manier invulling geven aan duurzaamheid? Doe dan ook mee met de Mobiliteitsbattle Twente! Download de brochure en neem vrijblijvend contact op met Zienergie via via 038 – 853 1395 of maak gebruik van het formulier.

By |2017-05-01T12:09:30+01:0030 maart 2017|Nieuws|

About the Author: