Om alle deelnemers klaar te stomen voor de Mobiliteitsbattle, wordt er voor elk bedrijf een instructiebijeenkomst georganiseerd. De deelnemers van Natuurmonumenten Twente mochten deze week het spits afbijten.

Klimaatafdruk verkleinen

Natuurmonumenten heeft als doel om door middel van de Mobiliteitsbattle haar klimaatafdruk nog verder te verkleinen. Eric Vogel, duurzaamheidscoördinator bij Natuurmonumenten, lichtte tijdens de aanmelding al toe: “Als medewerkers zich meer bewust worden van de impact die hun rijgedrag heeft op de duurzaamheid van onze organisatie, zal dit bijdragen aan een vermindering van kosten en van onze CO2-uitstoot.” Hoe de medewerkers dat concreet kunnen doen, werd tijdens de instructie uitvoerig besproken. Janjoris van Diepen en Sander Zondervan, duurzaamheidsadviseurs van Zienergie, waren aanwezig om de deelnemers klaar te stomen voor de Battle.

Uitleg Ecobox

Een belangrijk onderdeel van de instructie was de installatie van de zogeheten Ecobox. De auto’s van alle deelnemers worden voorzien van een box. Die registreert het rijgedrag en de routeinformatie. Dankzij de Ecobox kan precies worden bijgehouden of deelnemers bijvoorbeeld te hard optrekken of in een te hoog toerental rijden.

Maandelijks tips & tricks

Zodra op 6 juni het startschot voor de Mobiliteitsbattle wordt gegeven, hebben de deelnemers toegang tot een online omgeving. Daar kunnen ze precies bijhouden hoe ze het doen. Verder krijgen ze elke maand een rapportage toegestuurd met belangrijke tips om de score nog verder te verbeteren. Het is nog even wachten tot de Battle begint, maar Team Natuurmonumenten is er in ieder geval klaar voor!

De Mobiliteitsbattle Twente wordt door Zienergie uitgevoerd en vindt plaats in opdracht van Twente Mobiel. 

 

By |2018-08-20T10:49:31+01:0016 mei 2017|Nieuws|

About the Author: