Donderdag 2 november 2017 is bekendgemaakt welk team de Mobiliteitsbattle Twente heeft gewonnen. De regionale afdeling van Natuurmonumenten bleek de absolute winnaar. Met een team van 10 medewerkers zijn zij de afgelopen vier maanden erin geslaagd het meest duurzaam te reizen door hun rij- en reisgedrag aan te passen.

De teams van ABN Amro, Universiteit Twente, Ambiq, EnerDeCo, Natuurmonumenten en Dation hebben vier maanden lang gestreden voor wat ze waard waren. Zoveel mogelijk brandstof besparen en de spits mijden, dat was de opdracht. De in totaal 60 deelnemers hebben samen ruim 365.292 kilometer afgelegd. Door het ov te gebruiken, de fiets te pakken of op andere momenten te reizen, hebben de deelnemers in totaal 3189 keer de spits gemeden. Door het aanpassen van het rijgedrag in de auto is een gemiddelde CO2-besparing van 4500 kg behaald.

Zuiniger leren rijden

Tijdens de battle kregen de deelnemers online persoonlijke feedback over hun rijgedrag: rustig optrekken en remmen, niet te snel door de bochten en je aan de maximumsnelheid houden. Door het geven van tips zijn de deelnemers gedurende de battle steeds beter gaan rijden. Van een score op rijgedrag van gemiddeld 6,7 in de periode voorafgaand aan de battle naar een 7,7 in de laatste maand van de wedstrijd. Dit komt overeen met een brandstofbesparing van zo’n 7,5%.

Individuele winnaar

Naast het winnend team is er ook een individuele winnaar. Jeroen Wevers van team Ambiq is de beste individuele deelnemer. Hij scoorde een gemiddelde van 9,4 en presteerde goed in zowel het spitsmijden als zuinig rijden. Jeroen gaat naar huis met een duurzame stadsfiets, gemaakt van gerecyclede frames en in elkaar gezet in een sociale werkplaats.

Succes krijgt vervolg: Mobiliteitsbattle Twente II

De Mobiliteitsbattle, georganiseerd door Twente Mobiel en Zienergie, is er op gericht om tot energiebesparing te komen en tot minder drukte op de Twentse wegen. Het motto: meer mensen die slimmer gaan reizen. Vanwege het grote succes is besloten om een tweede battle te organiseren in 2018. “De battle heeft aangetoond dat bereikbaarheid en duurzaamheid prima te combineren zijn. Met het succes van de eerste editie in Twente, hopen we nieuwe organisaties voor het vervolg te mogen verwelkomen. De inschrijving is nu geopend!” zegt Rob Soeters, projectleider van Twente Mobiel.

By |2018-08-20T10:49:30+01:008 november 2017|Geen categorie|

About the Author: