Het facilitair bedrijf van de Universiteit Twente is, na ABN Amro, de tweede deelnemer aan de Mobiliteitsbattle Twente 2017. Tijdens deze battle strijden verschillende werkgevers in Twente tegen elkaar, om in vier maanden tijd duurzamer met reis- en rijgedrag om te gaan. Deelnemers voeren met hun team een wedstrijd tegen andere organisaties en maken daarnaast kans op de individuele winnaarstitel.

Innovatie en duurzaamheid

“De Universiteit Twente is een ondernemende universiteit, die door innovatieve oplossingen een bijdrage levert aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Het ontwikkelen en toepassen van duurzame innovaties is één van de toekomstige speerpunten van de universiteit ”, aldus Henk Hobbelink, energie coördinator bij de Universiteit Twente. “Omdat milieu en klimaat in de toekomst steeds belangrijk worden, doen wij graag mee aan duurzame initiatieven als de Mobiliteitsbattle.”

Reductie van CO2 emissies

De Universiteit Twente heeft vorig jaar een analyse uitgevoerd van de CO2 emissies van de organisatie, zowel binnen de eigen organisatie als in de keten. Mobiliteit bleek een grote invloed te hebben op de totale CO2 footprint. Door deelname aan de Mobiliteitsbattle Twente raken medewerkers zich bewust van hun rij- en reisgedrag en kunnen daarmee brandstof besparen en CO2 reduceren.

Mobiliteitsbattle: regionaal initiatief

De Mobiliteitsbattle Twente is een initiatief van Twente Mobiel en wordt uitgevoerd door Zienergie. In totaal zullen tien werkgevers tegen elkaar strijden om mooie prijzen. Per bedrijf doen tien medewerkers mee. De battle start op 1 mei en loopt tot en met 1 september. In september worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Ook meedoen?

Wilt u ook kosten besparen op mobiliteit én op een ludieke manier invulling geven aan duurzaamheid? Doe dan ook mee met de Mobiliteitsbattle Twente! Download de brochure en neem vrijblijvend contact op met Zienergie via 038 – 853 1395 of maak gebruik van het formulier.

By |2017-03-16T14:12:40+01:0016 maart 2017|Nieuws|

About the Author: