De stadscentra van steden kampen steeds meer met toenemend fileleed en niet alleen in de Randstad. Dit meldde de NOS afgelopen week. Volgens het verkeerskenniscentrum CROW rijdt binnenkort iedereen stapvoets tijdens de spits. Het wordt drukker en drukker, ook in het oosten van het land.

Maatregelen treffen: Mobiliteitsbattle kansrijk

Volgens de ANWB nemen al veel gemeentes maatregelen. Eén oplossing die werkt voor elke stad, die bestaat volgens woordvoerder Ad Vonk niet. Hij zegt tegen de NOS: “Het is heel complexe materie. Op elke plek is weer een andere dynamiek.”

Onder andere het welbekende spitsmijden moet er dus voor zorgen dat de verkeersdrukte binnen de perken blijft. Zeker werkgevers heb hier een groot aandeel in. Werknemers worden immers op een bepaalde tijd op hun werk verwacht. De Mobiliteitsbattle heeft als doel om de doelstellingen vanuit de gemeente te koppelen aan voordelen voor ondernemers. Tijd is geld, ook wanneer werknemers lang vaststaan in de toenemende verkeersdrukte.

Grootste facilitaire kostenpost? Mobiliteit

Mobiliteit is één van de grootste facilitaire kostenposten van organisaties. Een medewerker met leaseauto kost een bedrijf gemiddeld zo’n € 11.000 per jaar en een medewerker die een reiskostenvergoeding ontvangt, gemiddeld € 1.100 per jaar. Daar zitten kosten door tijdverlies als gevolg van files nog niet eens bij (ongeveer € 1 mld. in heel Nederland). Bij deelname aan de Mobiliteitsbattle gaan werknemers de strijd aan om zo veel mogelijk brandstof te besparen en spits te mijden. Goed voor de portemonnee van de werkgever, de veiligheid van medewerkers, het milieu en het fileprobleem.

Mogelijkheden voor u in kaart

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een Mobiliteitsbattle in uw organisatie of gemeente? Neemt u dan contact op Sander Zondervan via 038 – 853 13 95 of maak gebruik van het contactformulier.

 

Bron: NOS.nl

By |2017-02-09T17:31:32+01:003 januari 2017|Geen categorie|

About the Author: