Dinsdag 6 juni begint de Mobiliteitsbattle en dat het team van Universiteit Twente enthousiast is, is overduidelijk. Deze week werd de eerste instructiebijeenkomst gegeven en werden de deelnemers klaargestoomd voor de start van de Battle.

Klaar voor de strijd

Tijdens een eerste instructiebijeenkomst over de Mobiliteitsbattle Twente werd meteen duidelijk dat het team van de UT klaar is voor de strijd. Duurzaamheidsadviseur Sander Zondervan: “Met de motivatie van de deelnemers zit het wel goed! De eerste vraag die werd gesteld, was: Wie zijn onze tegenstanders? Een flinke portie strijdlust”. Als de deelnemers die de komende vier maanden weten te behouden, zullen ze vast en zeker goede resultaten behalen.

Meer dan een wedstrijd

Dat duurzaamheid meer is dan alleen een wedstrijd, daar is Universiteit Twente zich goed bewust van. Sander Zondervan gaf tijdens de instructiebijeenkomst al aan: “De Mobiliteitsbattle gaat om gedragsverandering en dat houdt na deze vier maanden niet op.” Het team ziet de Battle dan ook als een belangrijke stap in de goede richting. “De Universiteit Twente is een ondernemende universiteit, die door innovatieve oplossingen een bijdrage levert aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Het ontwikkelen en toepassen van duurzame innovaties is een van de toekomstige speerpunten van de universiteit. Deelname aan de Mobiliteitsbattle past hierbij ”, aldus Henk Hobbelink, energiecoördinator van de UT.

Installatie Ecobox

Een belangrijk onderdeel van de instructiebijeenkomst was de installatie van de zogeheten Ecobox. De auto’s van alle deelnemers werden voorzien van een box die het rijgedrag monitort. Dankzij de Ecobox kan precies worden bijgehouden of deelnemers bijvoorbeeld te snel optrekken of te hard door de bochten rijden. Zodra op 6 juni het startsein voor de Mobiliteitsbattle wordt gegeven, hebben de deelnemers daar ook zelf inzicht in door middel van een online omgeving. Het is nog even wachten tot de deelnemers hun strijdlust in praktijk kunnen brengen, maar opmerkingen als ‘Dan ga ik elke dag met de fiets!’ zijn in ieder geval alvast een goed begin voor Universiteit Twente.

De Mobiliteitsbattle Twente wordt door Zienergie uitgevoerd en vindt plaats in opdracht van Twente Mobiel.

By |2018-08-20T10:49:31+01:0029 mei 2017|Nieuws|

About the Author: