Wat is het?2020-02-12T15:10:25+01:00

WAT IS DE MOBILITEITSBATTLE OVERIJSSEL?

Wilt u graag kosten besparen op mobiliteit? Bent u een duurzame ondernemer? Ga de strijd aan met andere bedrijven uit Overijssel en doe mee aan de Mobiliteitsbattle! Na eerdere successen in Zwolle, Kampen en Twente is op dit moment een eerste editie van start voor heel Overijssel. Doet u mee? Groep 2 start in mei. 

Mobiliteit is een van de grootste facilitaire kostenposten van organisaties. Een medewerker met leaseauto kost een bedrijf gemiddeld zo’n € 11.000 per jaar en een medewerker die een reiskostenvergoeding ontvangt, gemiddeld € 1.100 per jaar. Daar zitten kosten door tijdsverlies als gevolg van files nog niet eens bij (ongeveer € 1 miljard in heel Nederland). Door deelname aan de Mobiliteitsbattle gaat u samen met uw medewerkers de strijd aan om zo veel mogelijk brandstof te besparen en spits te mijden. Goed voor uw portemonnee, de veiligheid van uw medewerkers en het milieu!

1 jaar lang rijgedrag coaching met 6 maanden competitie

Bedrijven en instellingen uit Overijssel gaan zes maanden lang met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk brandstof te besparen en de spits te mijden. Deelnemers kunnen punten verdienen door minder hard op te trekken en te remmen en buiten de spits te reizen of de auto helemaal te laten staan. De organisatie die in het eerste half jaar de beste score behaalt, wint de Mobiliteitsbattle!

Het rijgedrag blijven we daarna een half jaar monitoren waardoor de bestuurders bewust blijven rijden.

Mobiliteitsbattle Overijssel groep 1 is begin februari 2020 gestart.

Er is nog plek voor 40 bestuurders in groep 2. Groep 2 zal begin mei 2020 starten.

Schrijf u dus snel in!

Online inzicht in uw rijgedrag

Deelnemers krijgen een YesHugo Connector in hun auto geïnstalleerd, die het rijgedrag en spits rijden registreert. Via een online omgeving hebben de deelnemers inzicht in hun rijgedrag. Ook krijgen deelnemers periodieke rapportages met tussenstanden, analyses en tips om nog beter te scoren.

Resultaten eerdere edities

Kostenbesparingen door lager brandstofverbruik
€ 7.250 met 62 deelnemers in zes maanden.

Duurzame profilering
9,4% reductie van CO2 emissies.

Positieve PR in de regio
Meerdere artikelen in regionale media.

Aangepast rijgedrag
Rustiger en veiliger reizen met minder schade en slijtage.

Gemotiveerde werknemers
Positieve competitie tussen collega’s en bedrijven.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

Mobiliteitsbattle - bespaar met slimmer reizen

Gratis deelname

Dankzij het succes van voorgaande jaren en een bijdrage van de initiatiefnemers is deelname gratis. Het is mogelijk om al vanaf 1 bestuurder deel te nemen aan de battle.

Tijdspad

Het jaar is opgedeeld in 2 fases. Fase 1 beslaat de eerste 6 maanden en start in januari 2020. De battle tegen andere organisaties staat hier centraal. 

Na 6 maanden start de nazorg. We zorgen dat het bewuste en duurzame rijgedrag on-top-of-mind blijft bij de bestuurders.

 • Opstellen reisprofiel
  Het reisgedrag van de deelnemers wordt in kaart gebracht.
 • Startbijeenkomst op locatie
  Er wordt tekst en uitleg gegeven over de battle aan de deelnemende medewerkers en de YesHugo Connectors worden geïnstalleerd.
 • Periodieke rapportage
  Elke week krijgen de deelnemers een overzicht van de onderlinge rijgedragscores. Maandelijks ontvangt u een rapportage over uw score met tips om uw score verder te verbeteren en wordt de periodewinnaar bekend gemaakt.
 • Slotbijeenkomst
  De winnende organisatie wordt bekend gemaakt.

IK DOE MEE